مضرات نخوردن صبحانه + صبحانه این مواد غذایی را بخورید

تاثیر خوردن صبحانه در سلامتی, سلامت بدن

صبحانه خوردن ضررهای صبحانه نخوردن :

صبحانه نخورها نای تکان خوردن ندارند

بدن از زمانی که بیدار شده و آماده ی فعالیت می‌شود نیاز به کالری دارد تا انرژی خود را تامین کند. در واقع بدون انرژی لازم، انجام فعالیت های روزانه نیز دچار مشکل خواهد شد. زمانیکه بدن انرژی کافی را دریافت نمی‌کند مجبور می‌شود به انرژی‌هایی که به صورت گلوکز در بافت‌ها ذخیره شده است مراجعه کند و همین کار باعث خستگی و سستی آن می‌شود. نتایج پژوهشی که در ماه اوت سال 2012 در مجله ی British Journal of Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که صرفنظر کردن از صبحانه باعث می‌شود سطح انرژی بدن پایین آمده و میزان فعالیت‌های جسمی نیز کاهش پیدا ‌کند. باید بدانید که مغز و بدن برای داشتن عملکردی مناسب به گلوکز نیاز دارند. در نتیجه بعد از گرسنگی شبانه، فقط صبحانه می‌تواند بدن را تغذیه و انرژی لازم برای آغاز فعالیت‌های روزانه را به او بدهد.

دون صبحانه: کاهش جذب مواد مغذی

صبحانه اولین وعده ی غذایی برای تامین مواد مغذی بدن است. افرادی که به صبحانه شان اهمیت می‌دهند کلسیم، فیبر، زینک (روی)، آهن و ویتامین های A،C و B2 بیشتری دریافت می‌کنند. اگر از خیر صبحانه بگذرید خودتان را از تغذیه ی سالم محروم خواهید کرد. خوردن یک واحد میوه در این وعده باعث می‌شود که راحت تر به میزان 5 تا 8 واحد میوه و سبزیجات در روز دست پیدا کنید. نتایج پژوهش‌هایی که روی دانشجوها انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که صبحانه مصرف می‌کنند مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری جذب می‌کنند.

صبحانه نخورید مغزتان درست کار نمی‌کند

به طور کلی تغذیه ی نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمی‌توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده ی محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده ی آمریکا نیز بچه‌هایی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی‌کنند بهره ی هوشی(IQ) پایین‌تری دارند. این بچه ها دچار اختلالات حافظه و مشکلات یادگیری می‌شوند. نتایج پژوهشی که در سال 2005 در مجله ی به Psychology and Behavior چاپ رسیده است نشان می‌دهد کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می‌کنند حافظه ی کوتاه‌مدت قوی‌تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌های انجام شده در خصوص صبحانه نشان می‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می‌شود.

تاثیر چشم پوشی از صبحانه روی بی نظمی قاعدگی

نتایج پژوهشی که در روی دانشجوها انجام و در سال 2012 در مجله ی Appetite به چاپ رسیده است نشان می‌دهد دانشجوهایی که به طور مرتب از صبحانه صرفنظر می‌کنند بیشتر در معرض بی نظمی‌های قاعدگی قرار می‌گیرند. این اختلالات شامل پریودی های دردناک و خونریزی‌های غیر منظم می‌شود. به عقیده ی محققان این افراد علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی از مشکل یبوست نیز رنج می برند.

صبحانه نخورها بی اعصاب تر هستند

مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر از اولین وعده ی غذایی باعث می‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌خلقی کنید. نتایج پژوهشی که در سال 1999 در مجله ی Psychology and Behavior به چاپ رسیده است نشان می‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌ی کاملی مصرف می‌کنند خوش‌خلق‌تر و مثبت‌تر از افراد دیگر هستند.

صبحانه

صبحانه چه بخوریم :

عدسی (کم‌ نمک)

این منبع پروتئین گیاهی یکی از غذاهای تنظیم‌کننده قند خون در صبحانه به حساب می‌آید که برخی آن را با سیب‌زمینی و کره و برخی خالی میل می‌کنند. یادتان باشد که یک کاسه عدسی جایگزین مناسبی برای پنیر و یا تخم‌مرغ است.

پنیر (کم‌ چرب)

یکی از اجزای پُر پروتئین صبحانه، پنیر است که البته نوع کم‌نمک و کم‌چرب آن به شما توصیه می‌شود. شما می‌توانید قبل از مصرف، آن را با ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات معطر طعم‌دار کنید.

میوه و سبزی

مصرف میوه‌های تازه مثل سیب و پرتقال به دلیل داشتن فیبر و ویتامین C برای صبحانه مناسب هستند. مصرف آب پرتقال به همراه تخم‌مرغ و یا عدسی باعث افزایش‌ جذب آهن موجود در آنها می شود. گوجه‌فرنگی و چند برش هویج پخته نیز تأمین‌کننده بتاکاروتن و افزایش‌دهنده جذب املاحی مثل آهن هستند.

گردو (دو عدد)

یکی از اجزای چرب صبحانه گردو است. این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است، خوردن‌اش حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز نجات‌بخش است، پس حداقل دو عدد گردو را در صبحانه بخورید.

یادتان باشد که در پنیر ماده‌ای به نام تیرامین وجود دارد که اگر در مغز جمع شود، باعث کند ذهنی می‌شود. البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان می‌تواند تجزیه شود، ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و این کار با خوردن گردو که حاوی مقداری مس است، انجام می‌شو‌د. به همین دلیل در متون دینی، خوردن گردو به همراه پنیر توصیه شده است.

کره بادام‌ زمینی

یکی دیگر از مواد پروتئین‌دار اما چرب صبحانه، کره بادام‌ زمینی است که نمی‌توان در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد. فراموش نکنید که یک قاشق غذاخوری آن معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد.

انواع نان

البته از نوع سبوس‌دار مثل نان سنگک و نان‌های تیره فانتزی. این ماده غذایی جزو اصلی صبحانه است که با تأمین کربوهیدرات روزانه، تا حدودی انرژی مورد نیازتان را تأمین خواهد کرد، البته نباید بیشتر از 5 برش (هر برش به اندازه یک کف دست بدون محاسبه انگشتان) شود.

شیر (یک لیوان)

یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مغذی (منبع کلسیم) برای صبحانه، شیر است که پیشنهاد می‌کنیم نوع کم چرب آن را میل کنید.

عسل

این ماده‌غذایی در گروه قندها جای می‌گیرد، اما اگر از نوع مرغوب‌اش باشد به غیر از انرژی، ارزش تغذیه‌ای دیگری نیز دارد، پس می‌توان آن را بر مربا ارجحیت داد. فقط فراموش نکنید که هر یک قاشق مرباخوری عسل به اندازه دو حبه قند کالری دارد و نباید در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *