غذا با عدس | خوراک و خورش عدس بدون گوشت

عدس منبع آهن است و شاید مورد علاقه ی خیلی افراد باشد. ما در اینجا سه غذای مختلف با عدس برای شما قرار داده ایم ، بپزید و لذت ببرید.

آموزش خوراک عدس

مواد لازم :

سیب زمینی متوسط دو عدد

جوانه عدس یا ماش نصف لیوان

برنج پخته نصف لیوان

پیاز کوچک دو عدد

سیر یک حبه

نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه :

چند قاشق روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیاز و سیر و سیب زمینی ها را ریز خرد کنید و به روغن اضافه نمایید.

با حرارت ملایم تفت دهید تا مواد نرم شوند سپس برنج پخته ، جوانه عدس ، نمک و مقداری فلفل اضافه کنید و تفت دهید ، خوراک را در ظرف بریزید و همراه با ماست سرو کنید.

نکته ها : میتوانید جوانه عدس یا ماش را آماده بخرید یا در خانه جوانه ها را آماده کنید ( عدس ها را داخل ظرفی بریزید و روی ان مقداری آب بریزید و بگذارید چند روز در دمای اتاق بماند ؛ عدس آب را به خود جذب می‌کند ، هر روز چک کنید تا آب عدس تمام نشده باشد بود ، عدس ها را در آب غرق نکنید ! ).

پس از چند روز یک دستمال پارچه ای را با اب نمدار کنید و روی عدس ها بگذارید و در نزدیک پنجره قرار دهید ، هر روز عدس ها را با اب ابکشی کنید ( درون ظرف اب بریزید و خالی کنید تا عدس ها تازه بمانند ) ، روی دستمال را نیز هر روز با اسپری مرطوب کنید تا زمانیکه عدس ها جوانه بزنند سپس در کیسه فریزر بسته بندی و مصرف کنید.

آموزش خورش عدس

مواد لازم :

روغن گیاهی دو قاشق چایخوری
پیاز قرمز خرد شده دو عدد
زنجبیل رنده شده یک قاشق غذاخوری
سیر رنده یا ریز خرد شده سه حبه
رب گوجه سه قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
آب سبزیجات سه فنجان
عدس قرمز یک فنجان
نمک 1/4 قاشق چایخوری
گشنیر تازه و خرد شده 1/4 فنجان

طرز تهیه:

قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و حدود 15 دقیقه تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. زنجبیل و سیر خرد شده را نیز اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید تا عطر سیر و زنجبیل بلند شود. رب گوجه و پودر فلفل قرمز را نیز اضافه کنید.

کم کم آب سبزیجات را اضافه کنید و مدام هم بزنید. حرارت را کمی زیاد کنید تا به جوش بیاید. خورش را بچشید و به میزان دلخواه نمک اضافه کنید. عدس ها را با آب سرد بشویید و آبکشی کنید. سپس به خورش اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش عدس به مدت 35 الی 40 دقیقه بپزد.

زمان پخت بسته به نوع عدس می تواند کمی متغیر باشد. زمانیکه عدس ها کاملا پختند و نرم شدند خورش آماده است. خورش عدس را در خورش خوری بریزید، روی آن را با گشنیز خرد شده تزیین کنید و همراه با برنج نوش جان کنید.

آموزش عدس پلو

مواد لازم :

برنج  چهار لیوان
عدس دو لیوان
کشمش یک لیوان
پیاز دو عدد
خرما دوازده عدد

طرز تهیه :

عدس را از چند ساعت قبل خیس دهید و با مقداری آب بپزید تا نرم شود.

پیازها را ریز خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس عدس پخته و کشمش پلویی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رطوبت مواد کشیده شود.

4 لیوان برنج ، 5 لیوان آب ، کمی نمک و روغن را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه کمی جوشید و سطح آب به برنج رسید مخلوط عدس و کشمش را اضافه و مخلوط کنید.

خرماهای بدون هسته را روی برنج قرار دهید. نصف لیوان آب جوش و چند قاشق روغن را مخلوط کنید و روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم بگذارید برنج دم بکشد. سپس در ظرف بکشید و سرو کنید، این پلو را میتوانید به تنهایی یا همراه با گوشت پخته سرو کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *