ذرت | خواص, فواید و مضرات ذرت (بلال)

ذرت, بلال

ذرت در کنار نان، برنج و سیب زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می‌شود. این ماده سرشار از ویتامین‌های خانواده B است.

ذرت منبع مفیدی از املاح و ویتامین‌ها شامل پتاسیم، فسفر، آهن و «تیامین» است.

ذرت به دلیل دارا بودن خواص تغذیه‌ای مفید برای تقویت سلامت بدن و مبارزه با بیماری‌های قلبی و سرطان سودمند است.

طبخ ذرت باعث آزاد شدن مواد مغذی و مفید آن شامل کاروتنوئیدها (نسخه گیاهی ویتامین A) می‌شود که این مواد تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان دارند.

ذرت پخته حتی پس از کاهش ذخیره ویتامین C خود،‌ خاصیت آنتی اکسیدانی‌اش را حفظ می‌کند.

پختن ذرت باعث می‌شود که خاصیت آنتی اکسیدانی آن تا 53 درصد افزایش پیدا کند.

علاوه بر آنتی اکسیدانها،‌ این ماده غذایی مهم پس از طبخ ترکیبی موسوم به اسید فرولیک آزاد می‌کند که خواص فوق العاده‌ای دارد.

این خواص در ذرت شیرین به مراتب بیشتر است.

همچنین بتاکاروتن‌های موجود در ذرت تاثیر فوق العاده‌ای در پیشگیری از واکنش‌های اکسیدیته در بدن دارد و در نتیجه از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

ذرت خواص, فواید و مضرات ذرت (بلال) (2)

بیشتر بدانید

-تیامین موجود در آن، به سوخت و ساز کربوهیدرات بدن کمک می کند.

-فیبر غیرقابل حل در ذرت، ناراحتی های گوارشی مانند یبوست و بواسیر را برطرف می کند.

-برای افراد مبتلا به کم خونی مصرف ذرت مفید است.

-منبع اسیدفولیک، ویتامین های ECB5B1 منیزیم و فسفر است.

-روغن ذرت منبع عالی اسیدلینولیک است که برای پوست بسیار مفید است.

-برای رفع ناراحتی و جوش های پوستی، آرد ذرت را روی محل بمالید.

-میزان بالای فیبر موجود در ذرت میزان کلسترول را پایین می آورد و خطر بروز سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد.

-مصرف کم آن برای بیماران دیابتی مفید است.

-فولات موجود در آن به تولید سلول های جدید کمک می کند.

-اسیدپانتوتنیک موجود در آن به عملکرد فیزیولوژیکی بدن کمک می کند.

-مصرف منظم اما محدود ذرت برای سلامت قلب مفید است.

-«بتاکریپتوزنتین» ذرت برای سلامت ریه مفید است و مانع از بروز سرطان ریه می شود.

-کاروتینوئید لوتئین با خاصیت آنتی اکسیدانی، خطر نابینایی بر اثر بالا رفتن سن را کاهش می دهد.

– روغن ذرت برای درمان ‫‏اگزما‬ و بیماری های ‫‏پوستی‬ مفید است.

ذرت خواص, فواید و مضرات ذرت (بلال) (123123)

ذرت را چگونه مصرف کنیم؟

مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که باعث می‌شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

مضرات ذرت

هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت‌های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می‌کند. خوردن دانه‌های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان در بلال‌ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های کبد و معده می‌کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *